Etusivu » iPhone 12 vs. iPhone 11

iPhone 12 vs. iPhone 11

iPhone 12 vs. iPhone 11

iPhone 12 ja iPhone 11 suurimmat eroavaisuudet

Artikkelissa käymme läpi iPhone 12 ja iPhone 11 mallien suurimmat eroavaisuudet, mitä näytönkokoon, akkuun ja kameraan tulee, unohtamatta tärkeintä eli hintaa.

iPhone 12 vs. iPhone 11

iPhone 12 - Arvostelu

Applen uusin tulokas, iPhone 12 on yksi markkinoiden kaikkien aikoijen edistyksellisimmistä laitteistä mitä älypuhelimiin tulee. iPhone 12 on saanut huippu korkeat pisteet monilta iPhone asiantuntijoilta ja saavuttanut huomattavan suosion hakukonekyselyjen perusteella. iPhone 12 on arvosteltu yhdeksi parhaimmista älypuhelimista monien eri suosittujen lähteiden, kuten cnet.com ja Tomsguide.com verkkosivuilla.

Onko mielessäsi ollut jo pitkään ajatus vanhan käytetyn iPhone 11 päivittämisestä uudempaan iPhone 12 malliin? Olet saattanut miettiä, mitkä ovat erityisesti ne ominaisuudet, jotka erottavat nämä kaksi edellä mainittua puhelinta toisistaan, sekä onko puhelimen päivittäminen uudempaan malliin sen arvoista, kun iPhone 13 julkaisu saattaa odottaa jo kulman takana. Jos sinulla ei ole kumpaakaan iPhonea vielä, iPhone 12 maksaa uutena tällä hetkellä 799e ja iPhone 11 hinta pyörii 600 euron molemmin puolin.

Muotoilu ja näytön koko

Markkinoilta löydät iPhone 12:sta neljänä eri mallina: iPhone 12 Mini, näytön koko 5.4 tuumaa, iPhone 12 sekä iPhone 12 Pro joista kumpikin jakaa yhtä suuren 6.1 tuuman näytön. Neljäntenä mallina toimii iPhone 12 Pro Max, jonka näytön koko on vielä jopa 0.6 tuumaa suurempi kuin Pro version (6.7 tuumaa). Toisena vertailun kohteena olevana iPhone 11 on jaoteltu kolmeen eri malliin, iPhone 11 reilulla 6.1 tuuman kokoisella näytöllä, iPhone 11 Pro, 5.8 tuuman näyöllä, sekä iPhone 11 Pro Max 6.5 tuumaisella näytöllä.

Pohjimmiltaan nämä kaksi iPhone mallia, ( 11 & 12 ) jakavat suurinpiirtein saman näytön koon, mutta iPhone 12 on aavistuksen kevyempi kuin iPhone 11.

Laitteet sisältävät pieniä eroavaisuuksia, mutta jakvat kuitenkin yhteisiä ominaisuuksia. Ominaista kummallekin iPhone mallille on samaan veden kestävyys, joka on luokiteltu kummassakin IP68:ksi. Laitteissa ei ole ollenkaan kuulokeliitäntää, sekä pystyt latamaan molempia malleja langattomasti.

Merkittävin eroavaisuus puhelinten näytöissä on se, että iPhone 12 näyttöpaneeli on mallia OLED, kun taas iPhone 11 näyttöpaneeli on mallia LCD. iPhone 12 näyttöä pidetään myös kestävämpänä kuin iPhone 11 näyttöä, sillä uusi OLED näyttöpaneeli on vahvistettu keraamisesti.

Mitä laitteiden keskinäiseen muotoiluun tulee, iPhone 12 on muodoiltaan täysin litteä reunoista, iPhone 11 kulmien ollessa hieman pyöristetyt.

Värimaailmaa malleilla on kuitenkin valittavissa laajalti.

iPhone 12 on saatavilla seuraavilla viidellä eri värivaihtoehdolla; Tumman sininen, Mintun vihreä, Punainen, Valkoinen ja musta.

iPhone 11 löydät kuudella eri värillä; Musta, Valkoinen, Violetti, Vihreä, Keltainen ja punainen.

Tämän kategorian voittaja: iPhone 12

iPhone Näytön virkistystajuus (Refresh rate, Hz)

Aluksi spekuloitiin iPhone 12 Pron omaavan 120Hz virkistystaajudeen ja ProMotion näytön (niin kuin iPad Pro), näin ei kuitenkaan todellisuudessa ollut. iPhone 11 ja iPhone 12 mallit, molemmat omaavat näytön, joka tuottaa 60 kuvaa sekunnissa, toisinsanoen näytön virkistystaajuus on 60Hz.

Tässä aihealueessa kumpikin pärjäsi yhtähyvin.

iPhone Kamera

Tyypillisesti iPhone kamerat ovat pysyneet samantasoisina eri mallien välillä, tällä kertaa tosin iPhone 12 mallin kamera on päivittyneempi kuin iPhone 11 kamera, etenkin iPhone 12 Pro malleissa.

iPhone 12 ja iPhone 12 Minin kameran muotoilu noudattaa pääsääntöisesti samaa kaavaa kuin iPhone 11, sekä takakamerana toimii laajakuva kamera ja edessä tuttuun tapaan etukamera.

Kameralla voit ottaa kuvia myös pimeällä, kun laitat päälle kameran valiksota night mode -asetuksen. Kameran HDR-tekonologiaa on kehitetty eteenpäin ja kuvia voi myös ottaa kirkkaista tai pimeistä kohteista.

iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max kamera on kehitetty paljonkin eteenpäin ja ne ovat saaneet huomattavia parannuksia, kuten suuremman kuvakennon ja neljännen telekameran myös kauempana sijaitsevien kohteiden kuvaamista varten. iPhone 12 Prolla on samat zoomaus ominaisuudet (2x), kuin edellisilläkin. iPhone Pro Max tarjoaa, jopa 2.5 kertaista zoomia verrattuna iPhone Prohon.

Kameran parannukset eivät kuitenkaan ole niin huomattavia, että iPhone 11 kameraa voisi pitää paljon huonompana. iphone 11 mallin kamera jakaa kuitenkin aiemmin mainitun laajakuva kameran, sekä HDR pimeäkuvauksen.

Tämän kamera kategorian kuitenkin yksimielinen voittaja on iPhone 12.

iPhone 12 ja uusi 5G teknologia

Kaikissa iPhone 12 malleissa on saatavana seuraavan sukupolven 5G-yhteys teknologiaa, kuten kaikissa uusissa android puhelimissa. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että kaikkien 5G laitteiden on helppo liittyä huippunopeaan langattomaan verkkoon nopeasti missä tahansa – Tämä 5G teknologian aikaansaannos saattaa kuitenkin jäädä huomioimatta näin pandemian aikana sillä vietämme paljon aikaa kodeissamme. 5G:n tuominen yhä useampaan iPhoneen kuitenkin pitää huolen siitä että et jää paitsi nopeista yhteyksistä.

iPhone 11 malleissa ei ole 5G teknologiaa vaikka moni siihen kuitenkin saattaa uskoa.

Voittaja: iPhone 12.

iPhone suorituskyky ja akun kesto

iPhone 11 laitteissa on sisäänrakennettu A13 Bioninen prosessori, kun iPhone 12 sisältää bionisen A14 Prosessorin, joka tarjoaa aiempaa nopeampaa laitteen käyttöä ja parantaa kameran sekä verkkoselaimen ja muiden appien toiminnalisuutta merkittävästi. Vaikka ero ei prosessorien välillä ei kuitenkaan ole niin merkittävä, uudempi prosessori kuitenkin takaa pidemmän käyttöiän sillä sitä päivitetään useammin ja uudempi iOS on helpompi asentaa tulevaisuudessa.

Mitä laitteiden akkuihin tulee, Apple ei täysin paljasta puhelimiensa akun kapasitettia. On kuitenkin verkkosivuja, jotka ovat teetäneet itse testejä ja erään tutkimuksen mukaan iPhone 12 -akku kesti jatkuvalla videontoistolla lentokonetilassa jopa yli 17 tuntia. iPhone 11 kesti samassa testissä vain 14 tuntia.

Selkeä voittaja tähän kategoriaan on iPhone 12

iPhone 12 vs iPhone 11 Hinta

Vuoden 2019 iPhone 11 perus malli maksoi uutena n. 700 euroa, joka on vain n. 50 euroa edullisempi kuin vuoden 2018 iPhone XR. iPhone 12 tullessa markkinoille, iPhone 11 hinta tippui jopa alle kuuteen sataan euroon.

iPhone 12 Mini maksaa n. 700 euroa, iPhone 12 n. 800 euroa, iPhone Pro n. 990 euroa ja iPhone Pro Max n. 1100 euroa. Hinnat vaihtelevat ajan kuluessa.

Hinta kategorian ehdoton voittaja on iphone 11, mutta toki kannattaa miettiä haluaako ostaa uuden ”vanhan iPhone 11” täyteen hintaan?

Etsinnässä käytetty iPhone?

Markkinoilta voit löytää edullisesti käytettyjä iPhoneja eri malleissa.

Meidän kauttamme löydät kaikki iPhone mallit käytettyinä ja kuntotarkastettuina Apple certifioitujen teknikkojen toimesta.

Osa käytetyistä puhelimsta vastaa täysin uuden veroisia ja siksi kannattaakin miettiä maksaako 800 euroa uudesta iPhonesta vai 300 vähän käytetystä, saman mallin iPhonesta.