Etusivu » Ensimäinen puhelin lapselle

Ensimäinen puhelin lapselle

Sopiiko älypuhelin lapselle?

Älypuhelimet ovat tulleet jäädäkseen. Älypuhelinten markkinat käyvät kuumempana kuin koskaan. Oletko harkinnut älypuhelimen ostamista lapsellesi, mutta mietit, onko siinä järkeä? Älypuhelin lapsen käytössä on kuin legolelut. Lapset oppivat käyttämään älypuhelimia keskimäärin aikuisia nopeammin sillä lapset ovat uteliaita käymään läpi kaikki toiminnallisuudet, jotka löytyvät juuri hänen älypuhelimestaan.

Älypuhelinten hinnat vaihtelevat suuresti, uutena älypuhelimet voivat maksaa jopa tuhansia euroja ja kannattaakin miettiä tarkkaan ostatko lapsellesi täysin uuden älypuhelin. Suosittelemme sinua tutustuttamaan lapsesi ensin käytettyjen puhelinten kanssa, sillä aina voi käydä vahinko ja lapset eivät tiedosta, miten helposti puhelimen saa rikottua. Yksikin pudotus asvaltille tai puhelimen laskeminen pulpetille saattaa aiheuttaa jo särön. Tämän takia emme voi suositella sinua ostamaan uutta älypuhelinta lapsellesi, vaan haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden ostaa käytetyn älypuhelimen uuden sijasta. Käytettyä älypuhelinta hankkiessasi säästät suuren määrän rahaa, parhaimmillaan satoja euroja.

Haluamme kertoa sinulle esimerkin avulla miksi suosittelemme käytetyn laitteen ostamista: iPhone 12 uutena maksaa n. 1000 euroa, riippuen laitteen ominaisuuksista. Kauttamme sinulla on mahdollisuus ostaa tismalleen samoilla ominaisuuksilla varustettu iPhone 12, alkaen hintaan 700e. Vaikka kyseinen laite onkin käytetty, on se täysin uutta vastaava. Naarmuja ei ole, ja toiminnallisuuksiltaan ja sisäisiltä ominaisuuksilta puhelin vastaa pakasta vedettyä puhelinta.

Kun olet aikeissa ostaa lapsellesi ensimmäistä älypuhelinta, tulee sinulle ensimmäisenä varmasti mieleen sen tuomat hyödyt, sekä haitat. Älypuhelimet tuovat vanhemmille tietynlaista turvaa ja helpotusta arkeen. älypuhelinten teknologian kehittyessä, mikäli lapsesi on alakouluikäinen, voitte yhdessä asentaa seuranta ohjelmat, jonka ansiosta voit nähdä reaaliajassa, missä lapsesi liikkuu, häiritsemättä lapsesi leikkejä. Älypuhelimen ansiosta sinulla on siis mahdollisuus tavoittaa lapsesi, milloin vain.

Kun lapsellasi on käytössä älypuhelin, saattaa sen käyttäminen viedä paljonkin aikaa päivässä, siksi suosittelemme ottamaan kotona käyttöön jonkinlaiset puhelimen käyttöajat, etenkin nuorimmille. Toisekseen Lapsen käytössä älypuhelin tulee varmasti kokemaan kovia, siksi kannattaa suojata näyttö panssarilasilla, tai suojakalvolla jotta vältytte tulevaisuudessa lasin rikkoutumiselta.

Kestävä puhelin lapselle

Lapset eivät välttämättä muista aina käsitellä kaikkea niin varovasti, kuin aikuiset. Tästä syystä kannattaakin keskustella ensin lapsesi kanssa, miten puhelimia käytetään, ovatko ne kestäviä ja miten niitä säilytetään.

Kun tulette yhteisymmärrykseen siitä, miten oikeaoppisesti käyttää puhelinta, voitte yhdessä miettiä, minkälaisen älypuhelimen lapsesi haluaa.

Applen iPhone älypuhelimet ovat olleet erityisen suosittuja nuorten kesken. iPhonet ovat melko kestäviä ja niiden ei pitäisi särkyä ensimmäisten vahinkopudotusten jälkeen. Puhelinten väitetään olevan erityisen hauraita ja ettei niiden tekniset komponentit kestäisi iskua, tämä on hieman liioiteltua, sillä älypuhelimet kestävät kyllä iskuja ja ne jopa suunnitellaan siten, että ne pysyisivät ehjänä pudotusten jälkeenkin.

Mikäli lapsesi haluaa erityisesti Apple iPhonen, suosittelemme sinua kuitenkin miettimään, että voisiko kyseinen iPhone olla parempi valinta käytettynä, sillä käytetty iPhone vastaa uudenveroista. Valitsemalla käytetyn iPhonen, säästät puolet puhelimen hinnasta, vaikka saat tismalleen saman tuotteen.

Lapsella on mahdollisuus vaikuttaa puhelimen ulkonäköön valitessaan haluamaansa väriä, tai vaihtoehtoisesti puhelimenkuoria, joita löytyy nykypäivänä jo kaikissa väreissä ja monilla eri materiaaleilla.

Paras puhelin lapselle

ensipuhelin lapselle

Kun olet ostamassa lapsellesi ensipuhelinta, kannattaa huomioida käyttötarve ihan ensimmäisenä. Puhelimeen ei kannata panostaa tuhansia euroja, vaan enemmin panostaa laadukkaaseen ja kestävään puhelimeen, kuten iPhone SE tai iPhone 7. Nämä edellä mainitut puhelimet ovat erityisen kestäviä ja kooltaan pieniä. Pienten puhelinten elinikäkin saattaa olla pidempi lapsella, sillä heillä on kuitenkin verrattain pienemmät kädet kuin meillä aikuisilla.

Älypuhelinten hinnat vaihtelevat suuresti, siksi suosittelemmekin ensimmäisen älypuhelimen kustantavan Max. 300-400 euroa. Tuohon hintaluokkaan saa jo käytettyjä iPhonejakin, jotka vastaavat teknisesti nykypäivän älypuhelimia. iPhone mallien välillä ei nykypäivänä tapahdu kovinkaan suuria muutoksia, korkeintaan ulkoisesti uudemmat iPhonet saattavat olla hieman erilaisempia.

Vanhempana sinun kannattaa asettaa lapsellesi tiettyjä estoja puhelimeen, sillä internettiin on nopea ja helppo päästä. Internet kuitenkin sisältää paljon lapsille sopimatonta sisältöä. Sinun kannattaa myös seurata mitä lapsesi tekee sosiaalisessa mediassa ja muista myös opastaa minkälainen sisältö voisi olla sellaista, mitä he saavat julkaista sosiaalisessa mediassa kuten Instagramissa tai Facebookissa. Sopikaa yhteiset pelisäännöt, käyttöaika ja muut vastaavat niin vältytte erimielisyyksiltä.

Muista myös kertoa lapsellesi, että hän on itse vastuussa vanhempien kanssa siitä, miten internetissä käyttäydytään.

Käytetty Apple iPhone ensipuhelimeksi

iPhone voidaan pitää yhtenä parhaista älypuhelimista ensikertalaisen käyttöön. Helpon käyttöliittymän ansiosta, vanhemmat voivat valvoa lapsen puhelimenkäyttöä erilaisten apuohjelmien avulla. iPhonen Appi paikkoja voidaan siirtää siten, että kaikki tärkeimmät toiminnallisuudet, kuten puhelut, viestit, internet ja some-tilit löytyvät helposti heti, kun puhelin avataan.

iPhonet ovat suunniteltu kestämään iskuja, joten pelkoa siitä, että puhelin menee täysin toimintakelvottomaksi heti ensimmäisen putoamisen jälkeen ei ole.

Mikäli perheessä on muitakin Apple laitteiden omistajia, voitte yhdessä opetella uusia päivitysten mukana tulevia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia.

Apple puhelimet toimivat myös hyvin yhdessä, siten että voitte jakaa yhteisiä kuva-albumeita, sijaintitietoja, kalenterimuistutuksia ja muita vastaavia tärkeitä tiedotteita keskenänne.

Vanhempana suosittelen sinua asettamaan rajoitukset lapsesi puhelimeen siten, että vanhempien tulee hyväksyä jokainen uusi asennettava sovellus ennen käyttöönottoa, sekä perhejaon ansiosta vältytään yllätyksellisiltä laskuilta, sillä aika ajoin voit törmätä uutisiin, jossa kerrotaan lasten tuhlanneen säästöt puhelinpelien sisäisiin ostoksiin. Lapsi ei välttämättä tiedosta puhuttavan oikeasta rahasta.

iPhone

iPhone 11 Pro

Alkaen 698

iphone 11 pro max tuote
iphone 11 pro max tuote

iPhone

iPhone 11 Pro MAX

Alkaen 772

iphone xs max tuote
iphone xs max tuote

iPhone

iPhone XS MAX

Alkaen 452

iphone xr tuote
iphone xr tuote

iPhone

iPhone XR

Alkaen 373

RCL.fi toivottaa sinulle ja lapsellesi antoisia, mukavia ja ennen kaikkea turvallisia hetkiä puhelimienne kanssa!